Κυριακή 27 Απριλίου 2014

«Ξενοπούλειος» Δημοτική Βιβλιοθήκη -Δήμος Ζακύνθου- Π ρ ό γ ρ α μ μ α Μ α ΐ ο υ – Ι ο υ ν ί ο υ 2014

                              Πέμπτη 1 Μαΐου   Κλειστά  

Από Παρασκευή 2 Μαΐου  έως  Δευτέρα 12 Μαΐου  θα λειτουργεί
«Έκθεση παιδικής ζωγραφικής»  από το
εργαστήρι ζωγραφικής του «μπαομπάμ».
 Υπεύθυνη Δέσποινα Καραπάνου.
(ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης)



Παρασκευή 2 Μαΐου (ώρα 09.00)
Βιωματικό σεμινάριο στο Δημ. Σχολείο Ορεινής Ζώνης για το πρόγραμμα «καλύτερη ζωή», μια συνεργασία της Βιβλιοθήκης με την WWF Hellas.

Σάββατο 3 Μαΐου
(ώρα 12.00-14.00) «Αναζητώντας το δράκο του κάστρου». Ένα παιχνίδι για το περιβάλλον, τον πολιτισμό και τη λογοτεχνία, με την Ελένη Σβορώνου, εκπαιδευτικό, υπεύθυνη περιβαλλοντικών προγραμμάτων του WWF και συγγραφέα. Στην είσοδο του κάστρου. (για παιδιά 6-14 χρόνων)
(ώρα18.00-20.00) «Δημιουργική γραφή και περιβαλλοντική εκπαίδευση», με την Ελένη Σβορώνου, εκπαιδευτικό, υπεύθυνη περιβαλλοντικών προγραμμάτων του WWF και συγγραφέα. Στην Ξενοπούλειο Βιβλιοθήκη. Για ενήλικες.
 


Δευτέρα 5 Μαΐου (ώρα 17.00)  

«Τεχνητά λουλούδια» με τη Σοφία Πλέσσα (για ενήλικες).Η τεχνική εικόνας σε επανάληψη. Για ενήλικες.

Τετάρτη 7 Μαΐου (ώρα 19.00)  
Λέσχη Ανάγνωσης εφήβων με την  Α. Γουνέλη, για παιδιά 12-15 χρόνων.
 

Πέμπτη 8 Μαΐου (ώρα 18.30)
«Με τη μωρό μου στη βιβλιοθήκη».Ελάτε να φτιάξουμε καρτούλες και δωράκια για τις μανούλες που γιορτάζουν,με  τη Μ. Μαρίνου-Κιλιάφη, για παιδιά 1 ½ -3 χρόνων.
(ώρα 19.00) Μαθήματα κιθάρας με τη μουσικό Εύη Μαρούλη.

Παρασκευή 9 Μαΐου (ώρα 18:00)
«Ομορφαίνω τον κήπο της βιβλιοθήκης» Φέρε ένα φυτό που θέλεις να υπάρχει  στον κήπο του Ξενόπουλου κι έλα να το φυτέψουμε μαζί με τους βολβούς μας. Θα μιλήσουμε για τις ορχιδέες που υπάρχουν στο νησί μας με τον Αντώνη Κρούστη. (για παιδιά από 4 χρόνων)
 

Τρίτη 13 Μαΐου (ώρα 18.00)
«Αγαπάω την φύση και την προσέχω». Πώς μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε για μια πιο καθαρή Ζάκυνθο, διαβάζοντας το παραμύθι "DON'T  POLLUTE (ANYMORE)" (Δεν ρυπαίνουμε πια) της παιδικής σειράς Τhe Berenstain Bears με την Αγγελική Καλογεράτου-Μαρίνου (για παιδιά 4-10 χρονών).
 
Πέμπτη 29 Μαΐου (ώρα 18.30)
Αφιέρωμα  στις αξίες  ζωής : διαβάζοντας, παίζοντας, συζητώντας και κατασκευάζοντας με την Α. Κατσαϊτου και Α.Γκλεζάκη (για παιδιά 5-8 χρονών). Ένα πρόγραμμα του Living Values education με την ευκαιρία του διεθνούς συνεδρίου που θα γίνει στο νησί μας  3-6/7/2014 . 

Στοιχεία συνεδρίου  http://livingvalueszante.weebly.com

        Παρασκευή  30 Μάη 18:30.
  Λέσχη ανάγνωσης με την Άννα Μαρία Λιβέρη για παιδιά 5-8 χρονών(τελευταία συνάντηση)

Σάββατο 31 Μαΐου (ώρα 18.00)

 "Φλώρα, Ακολουθώντας τη μαγική πυξίδα". Μια μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Αλεξάνδρας Κλάδη . Η ιστορία μιας κάμπιας που ήθελε να γίνει πεταλούδα... Η παράσταση πραγματεύεται τα θέματα της εμπιστοσύνης και της αλληλεγγύης μέσα από τη διάδραση. Στο αμφιθέατρο του Μουσικού σχολείου. Είσοδος δωρεάν. Για όλες τις ηλικίες.

Πέμπτη 5 Ιουνίου (ώρα 18.00-20.00)
Ελάτε να γιορτάσουμε την Παγκόσμια ημέρα προστασίας του περιβάλλοντος με κατασκευές από άχρηστα υλικά. Φέρτε μαζί σας ότι δεν σας χρειάζεται (πλαστικά, χαρτιά, αλουμίνια, λάμπες, μπαταρίες, ηλεκτρικές συσκευές). Μαζί μας και ο Φ.ΟΣ.Δ.Α  Ζακύνθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου